Bedrijfstherapie

Bij een gezond bedrijf denken we vaak aan een succesvol bedrijf met een goede financiële basis, maar bij een gezond bedrijf hoort ook een gezonde werkcultuur en gezonde medewerkers. Een omgeving waarin medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen en waar zij met veel energie en goede zin kunnen werken naar het gezamenlijke doel van het bedrijf. Een medewerker met pijn of stressklachten, zal minder efficiënt werken en minder presteren. Tijd dus om te investeren in de gezondheid en het geluk van uw medewerkers.

Onze bedrijfstherapeut Marjolein Janssen-Scheepens (Het Oefenlokaal) komt bij u op de werkvloer. Door middel gezondheid thema’s leren u, de managers en de medewerkers hoe jullie samen kunnen werken naar gezondheid.

Gezondheidsthema’s

 • RSI & werk
 • Fysieke belasting & werk
 • Stress & werk
 • Slaap & werk
 • Gezondheid & werk

Diensten

Het Oefenlokaal biedt de volgende diensten op gebied van bedrijfstherapie- en gezondheid.

Bedrijfstherapie

Individuele begeleiding en coaching trajecten bij werknemers met lichamelijke of mentale klachten en/of slaapproblemen. Gericht op verzuim te voorkomen of werknemers te ondersteunen bij re-integratie. Enkele trajecten op een rij:

 • Oefentherapie op de werkvloer (bij lichamelijke klachten)
 • Stressmanagement
 • Slaaptherapie

Onderzoek & Screening

Individueel onderzoek van de ergonomie van de werkplek, waarbij werknemer leren hoe hij zijn werkomgeving optimaal kan instellen of gebruiken en welke werktechnieken- en houdingen geschikt zijn voor het type werkzaamheden. Zowel mogelijk voor fysiek zware werkzaamheden en kantoorwerkzaamheden.

 • Werkplekscreenings
  Korte ergonomie check met persoonlijke adviezen voor werknemer zonder klachten
 • Werkplekonderzoeken
  Uitgebreide ergonomie en houding check bij werknemers met lichamelijke klachten uitgebreide rapportage voor werknemer en optioneel werkgever.

Lezingen

Een groep medewerkers wordt meegenomen in een voor jullie belangrijk gezondheidsthema. Hierbij krijgen werknemers bruikbare informatie en adviezen. Voorbeeld van lezingen:

 • Slaap je fit
 • RSI-preventie
 • Fysieke belasting
 • Stress & ontspanning

Groepstrainingen & Workshops

Eenmalige workshop voor een afdeling of groep medewerkers. Medewerkers worden gedurende een workshop getraind in een voor jullie belangrijk gezondheidsthema. Hierbij komt de theorie aan bod en worden belangrijke vaardigheden geoefend.

Enkele trainingen:

 • Tiltraining
 • Slaap je fit
 • RSI-training
 • Stressmanagement
 • Ademhaling & ontspanning

Cursussen

Afdelingen of groepen werknemers krijgen een serie van meerdere lessen of trainingen verdieping in een gekozen gezondheidsthema. Op deze manier is er ruimte voor diepgaande kennis,  het intrainen van vaardigheden en monitoren van vooruitgang.

 • Slaap je fit
 • Stressmanagement
 • Ademhaling & ontspanning

Massage

Een vol hoofd, piekergedachtes. Gespannen spieren, een pijnlijke nek en schouders. Hoofdpijn. Iedereen heeft wel eens een drukke periode en last van stress. Het lichaam heeft gelukkig een buffer voor dit soort spanning. Wel belangrijk dat deze buffer af en toe eens wordt opgeladen en dat spanning wordt losgelaten. Met een massage kun je dit goed ondersteunen.

Met een zachte aanraking in rustig tempo wordt het lichaam gemasseerd. Dit helpt om spieren te ontspannen, de doorbloeding te bevorderen en afvalstoffen te verwijderen. Het kan helpen spanningsplekken en pijn weg te halen én heeft een positief effect op mentale ontspanning. Massage is een zeer gewaardeerde en laagdrempelige manier om uw werknemers te ondersteunen in ontspanning. Zo kunnen ze weer fit en met nieuwe energie aan de slag!

Op maat

Alle diensten kunnen we naar wens aan passen of op maat opbouwen. In overleg bepalen welke gezondheidsthema’s voor uw bedrijf en medewerkers belangrijk zijn en welke dienst hierbij het beste aansluit. Diensten kunnen ook met elkaar worden gecombineerd. Zo zijn combinaties tussen een groepstraining en individuele werkplekonderzoeken of coachingstrajecten ideaal. Trainingen bieden kennis en vaardigheden op instapniveau, geschikt voor elk type medewerkers en ideaal om een thema breed aandacht te geven. Individuele coachingstrajecten gaan de diepte in. Belangrijk voor medewerkers die dreigen uit te vallen of bezig zijn met re-integratie. Zo kunnen we de dienst aanpassen op elk niveau; bedrijfsbreed, per afdeling of op de individu, preventief of curatief.

Online lezingen, trainingen, cursussen of begeleidingtrajecten behoren tot de mogelijkheid en alle diensten kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden aangeboden.

Kosten

Doordat al onze diensten op maat aan te passen zijn, werken we op basis van offertes.
We bespreken eerst welk gezondheidsthema en welke dienst wenselijk of aan te raden zijn voor de vraag van het bedrijfs, de afdeling of de medewerkers. Hierna sturen we binnen één week een offerte toe. De offertes bevatten een duidelijke omschrijving van de wensen, de ingezette diensten en de totale kosten. Misschien al fijn om te weten: onze diensten zijn vrijgesteld van BTW!

Samenwerkingspartner

Onze bedrijfstherapeut werkt veel samen met Inner-Fit. Inner-Fit is een veelzijdig bedrijf dat gericht is op het gewoon maken van een goede leefstijl. Vera Ververs, therapeut bij Inner-Fit doet dit door middel van beweegprogramma’s, sportmassage, stoelmassage en yoga. Met haar beweegprogramma’s voor medewerker en stoelmassages komt zij Vera veel bij bedrijven. De stoelmassage is een uitermate geschikte vorm van massage op de werkplek, omdat kleding aan kan blijven. Kijk voor meer informatie op www.inner-fit.nl.

Contact opnemen

Wilt u aan de slag met gezondheid binnen uw afdeling of bedrijf? Neem dan contact op met onze bedrijfstherapeut Marjolein Janssen-Scheepens (Het Oefenlokaal) , via 06 405 426 88 of info@hetoefenlokaal.nl.  Kijk voor meer informatie over bedrijfstherapie op www.hetoefenlokaal.nl/bedrijfstherapie.

Bent u geïnteresseerd in stoelmassage of beweegprogramma’s voor uw werknemers? Neem dan contact op met Vera Wevers (Inner-Fit) via 06 40537222 of vera@inner-fit.nl. Kijk voor meer informatie op www.inner-fit.nl

 

Wat anderen zeggen

Francois de la Rochefoucauld

La sagesse est à l'âme ce que la santé est pour le corps (Wijsheid is voor de ziel, wat gezondheid is voor het lichaam).

Albert Einstein

If you always do what you always did, you always get what you always got

Paulo Coelho

The most important things in life, aren't things......

Roald Dahl

Those who don't believe in magic, will never find it.

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Frederik Hendrikstraat 1

5583 CL Waalre