DryNeedling / Myofasciale pijn therapie

Voor pijnklachten aan spieren, pezen en bindweefsels. Deze klachten kunnen zowel met de handen (manueel) als met DryNeedling worden behandeld.

Waarom is DryNeedling van toegevoegde waarde op de reeds bestaande therapieën?

Veel patiënten hebben last van ‘rest’ pijnen na bv. een nek of rughernia, een doorgemaakt trauma en/of spierklachten als gevolg van stress. Hoewel de oorzaak hersteld kan zijn, blijven er pijnklachten bestaan. De oorzaak kan zich in de spier zelf bevinden, waarin bovengenoemde triggerpoints kunnen zijn ontstaan, en wordt nogal eens over het hoofd gezien. Trainen is meestal het devies, maar té veel trainen houdt deze klachten in stand!

Wat is de achterliggende theorie?

In de spieren ontwikkelen zich verhardingen als gevolg van langdurige of intensieve aanspanning. Deze zgn. triggerpoints zijn duidelijk voelbaar en kunnen ter plaatse pijn veroorzaken, of elders, de zgn. referred pain. Dit is de uitstraling die patiënten voelen. De therapeut kan deze verhardingen voelen.

Waaruit bestaat de behandeling?

Het losmaken van zo’n triggerpoint kan heel precies en effectief uitgevoerd worden door het toepassen van DryNeedling: het ‘los’ prikken van de vastgetrokken spiervezels d.m.v. acupunctuurnaaldjes. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar een goede begeleiding van de patiënt haalt veel onnodige stress weg. Het wordt gecombineerd met het specifiek rekken van de betreffende spieren en huiswerkoefeningen. Aandacht voor onderliggende oorzaken zoals houding en beweging is vanzelfsprekend. Het heeft vaak verrassende – soms zelfs spectaculaire- resultaten, ook bij reeds lang bestaande klachten (denk aan jaren). In 80 % van de gevallen is binnen 3-5 behandeling al duidelijk resultaat merkbaar. Gebeurd er helemaal niets dan wordt de behandeling niet voortgezet. Langer bestaande klachten kunnen wel meer tijd vergen.

Wat anderen zeggen

Francois de la Rochefoucauld

La sagesse est à l'âme ce que la santé est pour le corps (Wijsheid is voor de ziel, wat gezondheid is voor het lichaam).

Albert Einstein

If you always do what you always did, you always get what you always got

Paulo Coelho

The most important things in life, aren't things......

Roald Dahl

Those who don't believe in magic, will never find it.

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Frederik Hendrikstraat 1

5583 CL Waalre