Cheiron | Frederik Hendrikstraat 1, 5583 CL Waalre | 040 223 02 90 | info@cheironmc.nl | (let op: op de Brabantialaan gaat u de 4e straat rechts!!)
FacebookTwitter

Het Medisch Centrum

Cheiron heeft verschillende therapievormen tot haar beschikking.

Zo is daar de Musculoskeletale Geneeskunde, die door onze gespecialiseerde artsen wordt toegepast. Via een intake gesprek en een zorgvuldig onderzoek van gewrichten en bewegingsmogelijkheden wordt er gekeken naar wat de oorzaak kan zijn van uw klachten. Vervolgens wordt een behandeling gestart, die eventueel een aantal keren herhaald kan worden.

Er zijn allround fysiotherapeuten werkzaam met ieder specialistische aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld de McKenzie methode voor wervelkolomproblemen en individuele trainingstherapie voor het herstel na blessures en operaties.Methode voor wervelkolomproblemen.

Sinds kort is DryNeedling / Myofasciale pijn als discipline toegevoegd. DryNeedling is een techniek om knopen in spieren die pijn veroorzaken letterlijk ‘los’ te prikken met acupunctuurnaaldjes. Niet geheel pijnloos, maar zeer effectief!!

Van alle markten thuis!

Onze Oefentherapeuten (Mensendieck én Cesar) zijn dé specialisten als het gaat om houding, beweging én gedrag. Door de specifieke behandelmethode die ze hanteren, wordt niet alleen de klacht aangepakt, maar leert U de klachten te voorkomen, verhelpen en/of verminderen. u leert over de reactie van het lichaam op pijn, (over)belasting en spanning en hoe U hiermee om kunt gaan.

Tevens hebben wij een Schroth therapeute in huis, die gespecialiseerd is in het behandelen van scolioses alsmede m.Scheuermann problematieken voor zowel volwassenen als kinderen.

Cheiron beschikt over een supermodern looplab. Met een computergestuurde analyse wordt uw loop- en voetprint vastgelegd en bekeken door onze podotherapeut om de eventuele afwijkingen in beeld te brengen, waarna er een behandelplan op maat kan worden gestart.

Daarnaast is er geavanceerde echo apparatuur aanwezig, die niet alleen door de Artsen Musculoskeletale Geneeskunde wordt gebruikt als aanvulling op diagnoses, maar ook door onze zwangerschapsechoscopiste. Voor zowel medische echo’s (20 weken echo) als voor prachtige 2, 3 én 4 dimensionale pretecho’s van het ongeboren kindje bent u bij ons aan het juiste adres. Pretecho

Mentale ondersteuning

Omdat wij lichaam en geest als een ondeelbaar geheel beschouwen, hebben wij ook psychotherapie in onze gelederen voor de mentale ondersteuning van uw herstelproces.Lichaam en geest

Wij staan klaar voor U, van baby tot senior, van huisvrouw tot topsporter, onze zorg is er voor iedereen!