Loopanalyse Lab

Cheiron Medisch Centrum Waalre beschikt over een unieke ruimte, het Loopanalyse Lab.

Werkwijze

Met behulp van moderne technieken analyseren wij, en leggen wij, uw beweging en belasting definitief vast.
Er zijn drie factoren die deze ruimte bijzonder maken binnen deze podotherapiepraktijk:

  • Omdat de ruimte langer is dan gemiddeld krijgt de cliënt genoeg ruimte om in een eigen loopritme te komen. Ook geeft dit de mogelijkheid voor een rennende meting waarbij het looppatroon meestal drastisch verandert.
  • Er wordt gebruik gemaakt van een extra lange (2 meter) RS-drukmeetplaat. Deze plaat geeft de mogelijkheid om meerdere stappen achter elkaar te meten, zelfs bij het hardlopen. Het verschil met een korte plaat is dat de pas die de cliënt daar op maakt, vaak een geplaatste stap is waardoor het niet volledig de realiteit weergeeft.
  • Er wordt gebruik gemaakt van twee high-speed camera’s, die worden gebruikt om exact te analyseren waar de grootste verschillen zitten. Zeker voor hardloopmetingen is dit zeer handig aangezien de bewegingen ooit te snel gaan om met het oog te zien. Naast sporters en cliënten met voetklachten is het loopanalyse lab ook de ideale omgeving voor het controleren op complicaties bij Diabetes Mellitus. Dit is vooral van belang omdat er bij langdurige hoge druk onder de voet, een wondje kan ontstaan. Door het gebruik van de RS-drukmeetplaat kan dit worden opgespoord, en middels een podotherapeutische zool kan deze drukplek dan vrij gelegd worden.

Mocht u zelf gebruik willen maken van een (preventieve) loopmeting in het loopanalyse lab, neemt u dan per email contact op met Bertrand van Dijk, onze (sport)Podotherapeut.

Wat anderen zeggen

Francois de la Rochefoucauld

La sagesse est à l'âme ce que la santé est pour le corps (Wijsheid is voor de ziel, wat gezondheid is voor het lichaam).

Albert Einstein

If you always do what you always did, you always get what you always got

Paulo Coelho

The most important things in life, aren't things......

Roald Dahl

Those who don't believe in magic, will never find it.

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Frederik Hendrikstraat 1

5583 CL Waalre