Oefentherapie Mensendieck / Cesar

Lichamelijke klachten ontstaan vaak door een ongunstige belasting op het lichaam. Bij oefentherapie Cesar/Mensendieck gaat u samen met de therapeut op zoek naar de oorzaak van die ongunstige belasting in eigen beweegpatronen en/of houdingstechnieken. Door op een goede, maar ontspannen, manier het lichaam te leren gebruiken, kunt u als cliënt zelf de controle krijgen op het verminderen van de lichamelijke klachten op korte en langere termijn. Door deze nieuwe en gezonde manier van bewegen te ontwikkelen overbelast u minder snel het lichaam, waardoor de kans op herhaling van klachten kleiner wordt.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek wordt ruimschoots de tijd genomen om uw (pijn)klachten in kaart te brengen. Hier wordt gekeken wat de klacht is, hoe of wanneer deze ontstaan is en bij welke activiteiten de klachten, met name, aanwezig zijn. Vanuit hier wordt in het lichamelijk onderzoek gekeken naar uw houding en beweegtechnieken binnen deze activiteiten. Mogelijk zit hier de oorzaak van uw (pijn)klacht. Daarnaast wordt bekeken of er geen beperkingen zijn in beweeglijkheid van de gewrichten en/of de spierspanning- en ontspanning.  Hierbij is ook altijd plaats voor mentale factoren die klachten kunnen beïnvloeden.

Aan de hand van het intakegesprek én onderzoek wordt in samenspraak met u een behandelplan opgesteld. Behandeling is vaak gericht op het zelf bewust worden van uw eigen houding, beweegpatronen en/of gewoontes en de invloed daarvan op uw klachten. U leert met handige en praktische tips hoe het lichaam op een goede en ontspannen manier gebruikt kan worden tijdens uw dagelijkse bezigheden. Zo krijgt u zelf grip op uw klachten op korte en langere termijn!

Specialisaties

Onze oefentherapeut Marjolein Scheepens is gespecialiseerd in het behandelen van werk gerelateerde klachten zoals RSI en slaaptherapie bij in- en doorslaapproblemen. Zij is aangesloten bij de beroepserkenning voor oefentherapeuten, de VvOCM, kwaliteitsgeregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor paramedici en geregistreerd slaap(oefen)therapeut via de SlaapSLIM-methode.

Overige indicaties voor oefentherapie:

  • Rug-, nek- en armklachten zonder specifieke diagnose
  • (Spierspannings)hoofdpijn
  • Chronische pijnklachten
  • Neurologische aandoeningen (o.a. hernia en wervelkanaalstenose)
  • Orthopedische aandoeningen (o.a. scoliose)
  • Reumatische aandoeningen (o.a. artrose)
  • Ademhaling- en hyperventilatieklachten
  • spanning- en stress gerelateerde klachten
  • Bekkenklachten (bij zwangerschap)

 

Afspraken

U kunt met en zonder verwijzing bij de oefentherapeut terecht. De eerste afspraak voor het intakegesprek en het onderzoek duurt ca. 50 minuten. Een vervolgafspraak ca. 30 minuten. De frequentie van de behandeling wordt met u overlegd. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering (zie vergoeding en tarieven voor uitgebreide informatie). U kunt ook in de avond bij onze oefentherapeut terecht.

Wilt u graag bewust worden van uw lichaam? Wilt u werken aan een beter houdings- en bewegingspatroon? Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Marjolein Scheepens, tel. 040 – 22 30 290 of 06 – 40 54 26 88 en/of per email: m.scheepens@cheironmc.nl.

Wat anderen zeggen

Walt Disney

If you can dream it, you can do it

Albert Einstein

If you always do what you always did, you always get what you always got

Paulo Coelho

The most important things in life, aren't things......

Roald Dahl

Those who don't believe in magic, will never find it.

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Frederik Hendrikstraat 1

5583 CL Waalre