Cheiron | Frederik Hendrikstraat 1, 5583 CL Waalre | 040 223 02 90 | info@cheironmc.nl | (let op: op de Brabantialaan gaat u de 4e straat rechts!!)
FacebookTwitter

Oefentherapie Mensendieck / Cesar

Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie. Cliënten leren klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat te voorkomen, verhelpen en/of verminderen. Vaak hebben klachten te maken met een ongunstig houdings- en bewegingspatroon; een ongunstige belasting of ongunstig gebruik van het lichaam. De therapie doet een beroep op de verantwoordelijkheid van de cliënt. Mensen zijn zélf verantwoordelijk voor hun gedrag, houding en beweging. Zij kunnen dit zelf aanpassen. Onze oefentherapeuten begeleiden hen daarbij.

Werkwijze

Tijdens het intake gesprek wordt ruimschoots de tijd genomen zodat u uw volledige verhaal kunt doen. Daarna kijkt de oefentherapeute samen met u (m.b.v. grote spiegels) naar uw houdingen (o.a. staan, zitten), probleemhandelingen (bij welke activiteit u beperkingen/last ervaart) en bewegingen. Tevens verricht zij specifieke onderzoeken om vast te stellen wat de mogelijkheden van uw lichaam zijn. U gaat samen op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Het lichaam wordt als één geheel gezien, waarbij niet alleen naar de fysieke kant wordt gekeken, maar ook naar de mentale kant. Tijdens de eerste afspraak krijgt u direct nuttige tips en adviezen mee, zodat de eerste stap van uw bewustwordingsproces en de gedragsverandering direct in gang kan worden gezet. Aan de hand van de gegevens uit het intake gesprek (vraaggesprek en onderzoek) stelt de oefentherapeute een behandelplan op. Deze neemt ze samen met u door en wordt indien nodig bijgesteld. Onze oefentherapeuten zijn tevens werkzaam in de avonduren.

Groepslessen

Onze oefentherapeute verzorgt naast individuele behandeling ook groepslessen. Deze lessen zijn voor iedereen (met of zonder klachten) toegankelijk. In de lessen wordt o.a. gewerkt aan het: • verbeteren/behouden van de beweeglijkheid • verbeteren/behouden van spierkracht • houdingscorrectie • coördinatie • ademhaling • ontspanning. Bij nieuwe deelnemers wordt eerst een screening gedaan om een inschatting te maken van de mogelijkheden en belastbaarheid.

Zit met Pit!

Zit met Pit!’ is ontwikkeld omdat er steeds meer en jongere kinderen in de praktijk komen met pijnklachten (denk aan nek, schouder, armen, hoofd en rug). Deze groep is groeiende wegens het toenemende gebruik van digitale apparatuur (denk aan tablets, smartphones, kleine spelcomputers). Om deze klachten te voorkomen is ‘Zit met Pit!’ ontwikkeld! Onze oefentherapeute geeft les op basisscholen en geeft ‘Zit met Pit!’ in de praktijk.

Zit met Pit

Oefentherapie - bewegingstherapie

Oefenen

Wilt u graag bewust worden van uw lichaam? Wilt u werken aan een beter houdings- en bewegingspatroon?
Wilt u meer informatie?

Neemt u dan contact op met Annicka Peters of Marjolein Scheepens, tel. 040 – 22 30 290 en/of per email: a.peters@cheironmc.nl of m.scheepens@cheironmc.nl .

Voor meer informatie kijk tevens op de sites: http://www.oefentherapie-peters.nl en http://www.bedrijfbeweegt.nl.