Cheiron | Frederik Hendrikstraat 1, 5583 CL Waalre | 040 223 02 90 | info@cheironmc.nl | (let op: op de Brabantialaan gaat u de 4e straat rechts!!)
FacebookTwitter

Psychologie – psychotherapie

Integratieve psychotherapie c.q. psychologie richt zich op het totaal aanbod van wetenschappelijk bewezen therapievormen in plaats van het richten op één therapievorm. De hulpvraag van de cliënt staat centraal.

Vanuit de volgende functioneringsniveaus wordt de cliënt bekeken:

  • het symptoom / de hulpvraag;
  • de rol binnen het maatschappelijk systeem;
  • de persoonlijkheidsstijl;
  • het groeivermogen

Psychotherapie c.q. psychologie bij Cheiron is er voor mensen die te maken hebt met lichte tot matige (psychische) klachten.

Door op tijd in te grijpen voorkomt u dat uw psychische klachten erger worden.

Inge van Liempt pakt samen met u uw (psychische) probleem concreet en praktisch aan. Zij streeft naar een kortdurende, klachtgerichte behandeling waarbij uw wensen en doelen centraal staan.

Enkele gesprekken zijn vaak voldoende om u weer op weg te helpen.

Denk niet te lang “ik moet er alleen uitkomen” of “het moet eerst erger worden”. Juist als u er vroeg bij bent, kunt u snel weer grip krijgen op uw eigen leven!Lichaam en geest

Werkwijze

In het eerste gesprek legt u uw hulpvraag voor. Uw behandelaar bespreekt met u wat er aan gedaan kan worden.

In de tweede sessie volgt een uitgebreidere intake waarbij duidelijk wordt waar de problematiek zich situeert.

In de behandelingen erna werkt u vervolgens samen aan een (gecommitteerde) oplossing.

Methodes voor het behalen van deze doelen worden uiteengezet en in elke sessie getoetst waardoor de therapie op u wordt afgestemd en de weg vrij maakt voor een kleurrijke toekomst.

Inge werkt praktisch, concreet, meetbaar, probleemgericht en preventief. Deze combinatie maakt het mogelijk meer inzicht te krijgen in de interactie tussen lichaam en psyche waardoor een beter preventie beleid ontstaat.

Dit laatste ziet zij als MUST. “Voor iedereen moet het vooral toegankelijk en toepasbaar zijn”, zo is haar motto.

Gemiddeld zijn zeven à acht gesprekken voldoende om op eigen kracht verder te kunnen. Een standaard gesprek duurt ongeveer drie kwartier.

Welke methodieken?

Om de behandeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij u als persoon gebruikt zij verschillende therapievormen, vaak specifiek op het klachtenpatroon gericht. In de praktijk komt het erop neer dat de behandelaar veel gebruik maakt van symptoomgerichte gedragstherapie, cognitieve gedragstherapie, systeem therapie, relatie therapie, psycho analyses, Rogeriaanse aanpak, oplossingsgerichte therapie en persoonlijkheidstraining. Ook Brainspotting behoort tot één van de mogelijkheden. Wij maken gebruik van behandelmethoden waarvan de werkzaamheid door middel van onderzoek is aangetoond.
Wat voor klachten?

U bent bij ons op de juiste plaats als u lichte of milde klachten en/of problemen heeft op het gebied van:

Deze zorg wordt niet vergoed door de verzekeraar en moet u dus zelf betalen. Voor de tarieven klik hier.

Voor wie?
Inge heeft een aanbod voor volwassenen. Deze zorg is toegankelijk en toepasbaar voor iedereen.

Er is géén wachtlijst dus u wordt snel geholpen.

Soms gebeurt het dat zij u doorverwijst naar een andere hulpverlener, bijvoorbeeld wanneer u een intensievere behandeling nodig heeft.

GRATIS INTAKE EN/OF ANTI STRESS TEST?
Neem dan contact op met Inge van Liempt.