Cheiron | Frederik Hendrikstraat 1, 5583 CL Waalre | 040 223 02 90 | info@cheironmc.nl | (let op: op de Brabantialaan gaat u de 4e straat rechts!!)
FacebookTwitter

Schroth therapie

Geschiedenis

Katharina Schroth (1894-1985) ontwikkelde de Schroth methode voor scoliose, gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen met Scoliose als een tiener. Ze wijdde talloze uren aan het proberen van verschillende oefeningen voor de correcties van haar hoek van Cobb en ontdekte bepaalde posities, bewegingen en ademhalingstechnieken die haar eigen rugmisvorming minder duidelijk maakten.

Opgeleid als leraar, begon mevrouw Schroth in 1920 met het delen van haar technieken met cliënten en uiteindelijk vestigde zij haar eigen scoliose kliniek in Duitsland. Haar dochter, Christa Lehnert-Schroth, opgeleid als therapeut lichamelijke oefening, hielp haar verder de theorie achter de Schroth methode te ontwikkelen. Katharina’s kleinzoon, dr. Hans-Rudolph Weiss zet de traditie voort door lezingen te houden en aanbieders van opleidingen te begeleiden, alsmede de begeleiding van cliënten in de conservatieve, niet-operatieve scoliose behandeling van spinale misvormingen in Duitsland. De Schroth familie heeft vele boeken en talrijke artikelen geschreven. Daarnaast hebben zij anderen opgeleid in deze niet-chirurgische scoliose technieken. Hoewel heden ten dage niet meer in handen van de familie Schroth, worden jaarlijks meer dan duizend scoliose cliënten behandeld in de Asklepios Katharina-Schroth Klinic in Duitsland waar vaak een wachtlijst van vele maanden is.

Werkwijze

Non-Chirurgische scoliose behandeling van misvormingen aan de wervelkolom alsmede m. Scheuermann wordt veel toegepast in Europa met tot op heden grote centra in Duitsland (Schroth), Spanje (BSPTS), Italië (ISICO) en Polen (FITS). Er is ook een Schroth-based (BSPTS) centrum in Israël en er zijn beroepsbeoefenaren in heel het Midden-Oosten.

Schroth-therapeute

Onze therapeute Annicka Peters is onlangs geslaagd aan de opleiding “Schroth Best Practise” aan de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Scoliose en m.Scheuermann

U kunt voor scoliose en m. Scheuermann behandeling nu ook bij haar een afspraak maken.

Meer informatie

Neemt u dan contact op met Annicka Peters, tel. 040 – 22 30 290 en/of per email: a.peters@cheironmc.nl.

Uitreiking diploma