Sporttherapie

Werkwijze

Sporttherapie is géén luxe.

Een massage wordt vaak gezien als een luxe, als verwennerij. Dat beeld is volstrekt onterecht. Het ontspannende effect van een massage is vaak bittere noodzaak voor het welbevinden. Een bezoek aan een masseur is één van de dingen die je kunt doen om voor jezelf te zorgen. Dat is zeker in deze tijd van groot belang. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Gezondheid is een toestand van welzijn. We spreken van welzijn als het je aan niets ontbreekt, als je je prettig voelt. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en sociaal. Als het met één van deze drie elementen niet goed gaat, ontstaat onbalans die tot gezondheidsproblemen leidt.

Masseurs spelen een rol in het oplossen daarvan. Maar dat niet alleen, ze kunnen immers een belangrijke bijdrage leveren aan het vroegtijdig onderkennen en voorkomen van stress gerelateerde klachten.

Sportmassage kan preventief gebruikt worden vóór een “sport” activiteit, maar ook als aanvulling ter bevordering van herstel na een blessure, of vastgelopen/stijve spieren. Diepe massagetechnieken zorgen ervoor dat de uitwisseling van vocht wordt gestimuleerd. Afvalstoffen zoals koolstofdioxide, die tijdens en na de inspanning in de spieren ontstaan, zullen sneller worden afgevoerd. Opname van voedingstoffen verbetert, wat weer bijdraagt aan het herstel en de opbouw van weefsels. Het vergemakkelijkt het rekken van spieren, pezen en fascie en maakt verklevingen los.

Ook zal bij regelmatige massage je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaken. Zij beschermen je lichaam tegen schadelijk stoffen en ziekteverwekkers. Je versterkt je immuunsysteem wat nu in deze Corona tijd wel erg aan te raden is.

Daarnaast zorgt massage ook voor het mentale aspect. Het vermindert de aanmaak van o.a. cortisol en adrenaline (stress hormonen). Tijdens de behandeling komen goede stoffen vrij. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller en laat je snel beter voelen. Dopamine heeft een positief effect op het zenuwstelsel, Melatonine verbetert de slaap, en Serotonine heeft een positieve invloed op ons welbevinden. Ook Oxytocine (het bekende knuffelhormoon) komt vrij door aanraking en zorgt voor een hogere weerstand tegen stress. Het lichaam komt sneller tot rust en zorgt voor het aanzetten van een zelf herstellend vermogen.

Omdat het lichaam gezien moet worden als 1 geheel, een hele keten, wordt ook het hele lichaam behandeld. Er wordt gekeken naar blessures in het verleden en heden, gebruik van medicijnen, beweegactiviteiten in school, werk en/of sport en naar de lichaamshouding.

Dus heb je een sport activiteit in het verschiet, wil je lekker losgemaakt worden, kamp je met een blessure, of wil je graag advies voor een Inner-Fit gevoel, neem dan snel contact op. Dit kan door rechtstreeks via whatsapp naar 06 40537222, of via Cheironmc 040 2230290. Wil je meteen een afspraak boeken, dan kan dat via mijn website door op boek direct online te klikken.

Wat anderen zeggen

Walt Disney

If you can dream it, you can do it

Albert Einstein

If you always do what you always did, you always get what you always got

Paulo Coelho

The most important things in life, aren't things......

Roald Dahl

Those who don't believe in magic, will never find it.

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Frederik Hendrikstraat 1

5583 CL Waalre