Roel Hoofs

Roel is fysio- en manueeltherapeut en richt zich op orthopedische problemen, met een specialisme op de integratie van de gehele kinetische keten op het gebied van complexe schouder- en armklachten.

Hij werkt inmiddels 20 jaar met fysieke gezondheidsproblemen. Zijn loopbaan begon hij op het CIOS, waar hij in 2002 sportmassage heeft gevolgd. Hij is in 2005 fysiotherapie gaan studeren in Nijmegen waarna hij een tijdje klinisch en poliklinisch gewerkt heeft. Sinds 2010 werkt hij in de eerste lijn als fysiotherapeut. Sinds zijn studie manuele therapie is de gehele kinetische keten centraal komen te staan. Met als toevoeging, door eigen ervaring en interesse, de integratie van vitaliteit en leefstijl adviezen.

Tijdens zijn behandelingen staat manuele therapie centraal, met concrete tips en adviezen over de gezondheidsklacht in de breedste zin. Met zijn ervaring en kennis bekijkt hij, door welke correctie in houding en beweging, de klachten positief worden beïnvloed.

Per 1 mei 2022 versterkt Roel het team van Cheiron Medisch Centrum Waalre en is hij werkzaam op dinsdagen tussen 8.00 – 17.00 uur.

Zijn motto: “Practice what you preach”

  • Liefde voor anatomie en fysiologie en een zakelijke relatie met de wetenschap.
  • Doortastend en kritisch zoekend naar het probleem achter de klachten.

Wat anderen zeggen

Francois de la Rochefoucauld

La sagesse est à l'âme ce que la santé est pour le corps (Wijsheid is voor de ziel, wat gezondheid is voor het lichaam).

Albert Einstein

If you always do what you always did, you always get what you always got

Paulo Coelho

The most important things in life, aren't things......

Roald Dahl

Those who don't believe in magic, will never find it.

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Frederik Hendrikstraat 1

5583 CL Waalre